​Vi er altid klar på telefon

29 67 64 66

April

Nu er foråret allerede langt fremme, og der er mange ting, du kan komme i gang med nu. April måned er derfor en god måned, hvor du kan komme i haven og hygge dig med plantning af stort set alle planter.

Sørg for at lægge ny muld ved nyplantninger, eller for giv de eksisterende beplantninger ny næring med et frisk vækstlag.

Du kan også vælge at udlægge barkflis, som hæmmer ukrudtsvæksten og bevarer jordens fugtighed. Er der områder, som har omfattende ukrudt, kan du udlægge en dug under barkflisen, som kvæler ukrudtet fuldstændig.


Køkkenhaven
Allerede nu kan du begynde at så i køkkenhaven, men er du den forsigtige type, så vent til tidligst midt eller sidst på måneden.

Når du er sikker på, at jorden er frostfri og nattenfrosten, og når nattefrosten er ovre, kan du sætte de første planter, herunder sene kartofler og løg. Overdæk evt. med folie eller fiberdug, som holder på varmen.

Sidst på måneden kan du begynde at så alle de andre lækkerier, eksempelvis persille, ærter, gulerødder, radiser, dild, porrer og kål.
10 ting at huske i april måned:

 1. Vande nyplantede buske og træer, hvis vejret er tørt
   
 2. Plante stedsegrønne buske og træer
   
 3. Klippe og beskære stedsegrønne buske så de forgrener sig
   
 4. Binde klatreplanternes nye skud til støtter
   
 5. Dele stauder og etablere støtte for høje stauder
   
 6. Luge og sikre, at ukrudt fjernes, samt fjerne visne blomster
   
 7. Så nye græsplæner og vand de eksisterende
   
 8. Så tomater og andre grøntsager samt vækstkulturer
   
 9. Prikl småplanter og pot dem op
   
 10. Plant nye vandplanter

Frugthaven
I april måned kan du med fordel plante nye frugtbuske og frugttræer. Sørg dog for at plante sorter, der er sunde og som ikke så let får sygdomme. Kommer der frost i luften, kan du evt. overdække træernes blomster med presenning, så du undgår ringe udbytte. Sørg også for at frugthaven er grundgødet, men gød ikke jordbær før plantningen.

Blomsterhaven
April måned betyder fuld blomstring for blandt andet hyacinter og botaniske tulipaner. Stauderne begynder også at stå med grønne blade, så husk at grundgøde staudebedene. Når faren for nattefrost er ovre, kan du begynde at beskære dine roser – men gå ikke i gang for tidligt. Ikke alle roser skal dog beskæres, så undersøg dette først. Du kan også lægge alle de spændende blomsterløg i jorden, som giver dig en pragtfuld have sommeren igennem. Læg dem i løgbakker, så det er nemmere for dig, at tage dem op til efteråret.

Plænen
Slå græsset for første gang, men sørg for først at efterse plæneklipperens motor, knive og øvrige indstillinger. Er der mos på plænen, så er april måned et oplagt tidspunkt, at fjerne det på. Sørg for at fjerne mosset og riv græsplænen godt igennem. Det giver luft og mulighed for, at græssets rødder får næring. Gød evt. også græsplænen, og vælg her mellem organisk plænegødning, som ikke er så effektivt som alternativet, der er mineralgødning. Mineralgødning, eller kunstgødning som det oftest kaldes, får nemlig græsset til at gro hurtigere.

​Telefon

29 67 64 66

​e-Mail

uffe@haveogskov.dk

​Adresse

Vejlbyvej 2D, 5500 Middelfart